Cronova choroba

Moderátor: admin

Anarelll
Příspěvky: 8
Registrován: pon 07. led 2013 11:41:47

Re: Morbus Crohn

Příspěvek od Anarelll »

papírky dorazily.... a moje cds má kolem 70ppm. Kolik myslíte, že by bylo pro mě optimální?.... začátečník, 50kg, 164cm, diagnóza Crohn - zánět na tenkém střevu.
Batles
Příspěvky: 262
Registrován: čtv 03. lis 2011 17:56:58
Bydliště: poblíž města Tišnov

Re: Morbus Crohn

Příspěvek od Batles »

Nejprve si musíme upřesnit ppm. Odeber z vyrobeného CDS 10ml, dolej vodu na jedno deci a změř.
Podle výsledků měření ppm bych ti doporučil začít tak, aby jedna dávka (standartně to bývá 1 dl naředěného CDS) dosahovala 50 ppm.
Po 3-4 dnech, nebudou li žádné výraznější potíže (velká slabost, pocit zimy, točení hlavy, půjmy při braní CDS jsou spíše vyjímkou), bych navýšil dávku aby se blížila ke 100 ppm.
Jde také o to, aby jsi to dobře snášela při pití. Některým lidem už není příjemná dávka 50 ppm, ale ti jsou ve velké menšině. Je to proto, že mají slabou vrstvu ochranného hlenu v hrdle.
Doporučená maximální dávka 100 ppm je hlavně z toho důvodu, že pak už to může dráždit hrdlo. Koncentrace CLO2 je už dost silná. V každém případě, nehrozí žádné nebezpečí.
Je vždycky správné, začít pomalu, pozorovat reakce a pocity a takhle je to bezpečné a správné. Doporučuji ti brát 8x denně-vlastně protokol 1000.
Ještě jednu připomínku bych měl. Jelikož nevím nic o tvých stravovací návycích,tj. nemám sebemenší představu o celkovém stavu pH tvého organismu, rozhodně bych doporučil věnovat pozornost měření pH moči a podle výsledků můžu poradit, co dál dělat a užívat.
Asi tak v krátkosti a držím palce,
Batles :D
Anarelll
Příspěvky: 8
Registrován: pon 07. led 2013 11:41:47

Re: Morbus Crohn

Příspěvek od Anarelll »

tak dneska začínám teda už naostro... 1dcl 50ppm roztoku doředěného šťavou, první dávka zamnou !!! no měřila jsem ph moči a vyšlo mírně kyselé 6.00 Ph
Anarelll
Příspěvky: 8
Registrován: pon 07. led 2013 11:41:47

Re: Morbus Crohn

Příspěvek od Anarelll »

po druhé dávce se mi udělalo dost těžko... šla jsem zvracet a to se mi běžně vůbec nestává... snad je to proto, že jsem toho dneska moc nesnědla. Každopádně se necítím na další dávku... taky mě dost obtěžuje pálení žáhy... Beatles co mi poradíš?
Batles
Příspěvky: 262
Registrován: čtv 03. lis 2011 17:56:58
Bydliště: poblíž města Tišnov

Re: Morbus Crohn

Příspěvek od Batles »

Ahoj, tak pálení žáhy? To je pro mne nová informace. Znamená to, že máš nedostatek tvorby vlastní trávící kyseliny HCl a tudíž velký nedostatek draslíku, musí být samozřejmě ve vazbě s vápníkem a hořčíkem.
HCl se nemá z čeho tvořit, proto žaludek produkuje ze zoufalství kyselinu fosforečnou a mléčnou. Jsou člověku toxické :!: Pálení žáhy ti zastaví několik kapek kyseliny HCL v decince vody. Používat např. k úlevě jedlou sodu je totálně špatně, i když dochtoři skoro nic jiného nedoporučí. Jsou tak naučení a musejí poslouchat.....
Tohle je nová kapitola, kterou musíš bezpodmínečně řešit. Už mi začíná být jasné, proč Cron.
Jelikož naše komunikace přesahuje běžnou diskuzi a potřebuješ podrobnější rady, sem je rozhodně psát nemohu. Lidi jsou dost blbí na to, aby si nesmyslně nějakými chybami ublížili :D
6 pH moči nic nevypovídá, protože jsi nanepsala čas. Měření ná svá přesná pravidla :!: Mimochodem, rozdíl mezi ph 6 a 7 je v desetinásobné koncentraci kyselin, nikoli dvojnásobné.
Pokud budeš tedy chtít ode mne navést a poradit, tak mi piš přes SZ. A samozřejmě, rád poradím :D
Ještě si sniž dávku CDS na 25 ppm. Při nevolnosti mnohdy pomůže sníst kousek rohlíku...
Ta tvoje nevolnost je divná, nezvyklá. Může to být i nějaké shoda okolností, jak píšeš..
Mimochodem, můj nick je Batles (přezdívka z mládí) :D
Batles :D
Michaela Janáčková
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 25. dub 2013 18:57:56

nespecifické střevní záněty

Příspěvek od Michaela Janáčková »

Dobrý den,
jmenuji se Michaela Janáčková a jsem studentkou VŠ zdravotnictví a sociální práce. Zároveň již několik let bojuji s ulcerózní kolitidou a primární sklerozující cholangiotidou. Vzhledem k tomu, že moc dobře vím, jaký je život s touto chorobou, zahrnula jsem ji i do své bakalářské práce. Chtěla bych se dozvědět, jak jsou pacienti edukováni (informaváni) zdravotníky a co by se mělo zlepšit. Sama jsem se spoustu věcí dozvěděla spíše z internetu a knih než od setřiček a lékařů a v tom vidím velkou mezeru. Do dnes mi nikdo nedoporučil dietní sestru, která by mi pomohla sestavit jídelníček nebo psychologa, když už mám pocit, že prostě nemůžu dál. Nechci psát o sobě, jen vysvětluji, o co mi v dotazníkovém šetření vlastně jde. Poslední půlrok jsem s přestávkami po nemocnicích a zkoušky dodělávám, jak se dá. Bohužel mi utekl čas na bakalářskou práci a teď se vše snažím dohnat.Proto Vaše sdružení velmi prosím o pomoc s vyplňováním dotazníků. Samozřejmě bych se s Vámi podělila o výsledky mého šetření.
Předem děkuji.
Zdravím, Janáčková
V případě zájmu jsou dotazníky k dispozici na tomto odkazu : http://www.survio.com/survey/d/V0X1Y8S6T2N6Y6F9X
=
Odpovědět

Zpět na „Helicobacter pylori, Rotavírus, Vředy, Crohnova choroba - žaludek střeva a nemoce ...“