V poslednej dobe mi vrta hlavou jedna vec. Ked sa v obchode (kamennom, internetovom) predava nejaky liek alebo chemicka latka,
musi byt presne laboratorne vyrobena a otestovana a to velmi prisne. No a moja otazka znie. Tie kvapky sa v podstate miesaju doma tak,ze aktivujete chloritan sodny s kyselinou citronovou. AVSAK, ked tieto kvapky kvapkate do pohara, ono to na prvy pohlad moze vyzerat, ze tie kvapky su rovnake, ale keby ste si ich nejak ' odvazili' ci premerali v laboratoriu, asi by ste zistili, ze kazda kvapka je ina.... Tak ako potom moze byt koncentracia tychto kvapiek dokopy bezpecna a ucinna? Niekedy sa mi stava, ze ked kvapkam do pohara, kvapka sa nafukne vzduchom a nakoniec mi z flasticky odkvapne len akoby ' polokvapka'..... To potom musim dat prec a zacat znovu so suchym poharom.......

Tak napriklad, povedzme, ze chloritan sodny jedna kvapka je 100 jednotiek, a kyselina citronova 50% je 100 jednotiek.... cize do pohara kvapnem 3 kvapky chloritanu, cize 300 jednotiek a 3 kvapky kyseliny cize 300 jednotiek... bezpecna koncentracia 600 jednotiek! Lenze jedna z tych kvapiek kyseliny citronovej bola mensia co sme si nevsimli volnym okom, takze to znamena ze koncentracia sa nam zmenila na 300:290, to znamena ze v nej mame 10 jednotiek cisteho chloritanu sodneho ktory nema byt s cim aktivovany kedze ta jedna kvapka kyseliny bola o nieco mensia - o 10 jednotiek?!
Ja tymto absolutne nechcem tieto kvapky kritizovat, prave naopak uz som ich skusala lebo tomu verim..... Ale som detailistka a nerada by som do svojho tela dobrovolne liala nieco co mi moze casom ublizit. Okrem toho chcem mat na buduci rok babo a chcem aby bolo zdrave. No ale mam urcite zdravotne problemy ktore musim vyriesit

Dalsia vec je ta, ze nechapem, ako sa tie pripravky (chloritan aj kyselina) mozu predavat v plastovych nadobach (nie vsetky ale niekde som to videla)... nemoze sa ten plast casom nejak 'rozpustat' a dostat nechtiac do tela?

dakujem vopred za vsetky odpovede
Zuzana